Kernwaarden test
Maak kennis met Powerteam HR Tools!

Steeds meer organisaties streven er tegenwoordig naar om de selectie van werknemers af te stemmen op de kernwaarden van de organisatie, ook wel de core values genoemd. Om dat te kunnen realiseren dienen die kernwaarden echter wel eerst goed geformuleerd te worden. Alleen dan is het mogelijk om kandidaten te selecteren wiens persoonlijkheid en drijfveren aansluiten bij de normen en waarden van de organisatie. Een kernwaarden test helpt je om de kernwaarden van jouw organisatie te identificeren.

https://powerteam-hrtools.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/02/intro-image-1.png
https://powerteam-hrtools.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/01/HR_Powerteam-pictogrammen5.png

Wat zijn kernwaarden precies?

Kernwaarden zijn de basiswaarden die leidend zijn voor de bedrijfsvoering. Enkele voorbeelden van kernwaarden zijn ‘betrouwbaarheid’, ‘vakmanschap’, ‘innovatie’ en ‘duurzaamheid’. Ze vertellen niet wat een organisatie doet, maar wel hoe ze doen wat ze doen en eventueel waarom ze dat doen. Kernwaarden geven een beeld van de identiteit de identiteit die wordt nagestreefd en vormen in feite het ethisch kompas van de organisatie.

https://powerteam-hrtools.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/01/HR_Powerteam-pictogrammen4.png

Hoe formuleer je de kernwaarden van een organisatie?

Powerteam HR Tools heeft een speciale kernwaarden test ontwikkeld: het DNA-cultuur assessment. Tijdens dit assessment, dat uit meerdere korte filmpjes bestaat, worden bij de vaste werknemers van de organisatie bepaalde werkwaarden gemeten: autonomie, authenticiteit, vertrouwen, klantgerichtheid, generositeit, resultaatgerichtheid en verantwoordelijkheid. De resultaten worden vastgelegd in een overzichtelijk scorerapport.

https://powerteam-hrtools.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/01/HR_Powerteam-pictogrammen6.png

Wat maakt deze kernwaarden test zo goed?

Onze kernwaarden test kan op meerdere manieren worden toegepast. Zo kan het assessment niet alleen gebruikt worden om inzicht te verkrijgen in de kernwaarden van een team of gehele organisatie, maar ook om de werkwaarden van sollicitanten en werknemers vast te stellen. Op die manier kun je de kernwaarden van je organisatie gebruiken bij de personeelsselectie. Door te zorgen dat de werkwaarden van je medewerkers aansluiten bij de kernwaarden van je organisatie, creëer je een bedrijfscultuur met meer (onderlinge) betrokkenheid, toewijding en passie.

Meer weten?

Neem contact met ons op

Powerteam HR Tools biedt online assessments aan, die de HR-professional verschillende inzichten geeft in de capaciteiten en mogelijkheden van medewerkers en organisaties.
Ons kantoor
Molenstraat-Centrum 1
7311 XG Apeldoorn
Bel ons
+31 (0)55-5263815
info@powerteam-hrtools.com