Over ons

Powerteam HR Tools in een notendop

Het aannemen van nieuwe medewerkers kost geld,
maar het vervangen van medewerkers is nog veel duurder!

https://powerteam-hrtools.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/01/PT-HR-118.jpg

Powerteam HR Tools biedt online assessments aan, die de HR-professional verschillende inzichten geeft in de capaciteiten en mogelijkheden van medewerkers en organisaties.

Te denken valt aan: samenwerken, denkstijlen, normen en waarden, drijfveren en motieven, cultuur, e.d. Dit is belangrijk om te weten, want alleen als een medewerker echt binnen een organisatie past, is diegene een waardevolle aanwinst voor het bedrijf, zowel qua persoon als productiviteit. Alleen dan voelt de medewerker ook dat hij op zijn plek zit en maakt hij niet zo snel de overstap naar een andere organisatie.

Wij combineren jarenlange ervaring in de ICT met wetenschappelijke kennis van psychologische testen. Daarnaast volgen wij nieuwe technieken, nieuwe werkwijzen en nieuwe vormen op de voet. Ook wíj zijn altijd bezig met vernieuwing van onze HR Tools.

Onze HR-tools zijn een waardevolle uitbreiding op jouw bestaande personeelsbeleid.

Onze assessments zijn laagdrempelig. Geen onnodige en ellenlange teksten, we maken veelal gebruik van beeld. De assessments bestaan uit diverse modules, waardoor ze eenvoudig te combineren zijn. Voor iedere organisatie stellen we een pakket op maat samen, een pakket dat het beste bij de organisatiewensen aansluit en rapporten met direct bruikbare inzichten biedt.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Het team

HR is bij uitstek mensenwerk, alles draait om die perfecte match! Wij vinden het hebben van een match ook erg belangrijk bij het aangaan van samenwerkingen. Want alleen als Powerteam HR Tools echt bij jouw organisatie past, kunnen wij een waardevolle aanwinst voor jouw bedrijf zijn.

Dus wil je weten met wie je straks aan tafel zou kunnen zitten? We stellen ons hier aan je voor. En wie weet schudden we elkaar binnenkort de hand…..

Missie en Visie

Met innovatieve tools wil Powerteam HR Tools organisaties en bedrijven ondersteunen om de
capaciteiten van medewerkers optimaal in te kunnen zetten, waardoor mensen gelukkiger en
bedrijven productiever zijn.

Dit doen wij door het continu ontwikkelen van onze assessments, die de kwaliteiten en mogelijkheden van medewerkers inzichtelijk maken.

Deze assessments bieden wij niet alleen direct aan onze opdrachtgevers aan, maar daarvoor gaan we ook samenwerkingen met andere HR-professionals aan.

.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Geschiedenis

Powerteam HR Tools, voorheen Powerteam Testing, bestaat sinds 2012, maar de roots zijn terug te vinden tot in de jaren ’80. 

Martin Stevense, oprichter, werkte in die tijd nog bij een opleidingsinstituut. Hij zag dat heel veel deelnemers verkeerde trainingen en opleidingen kozen.

Hij bedacht dat het beter was als zij eerst getest werden op kennis en vaardigheden, alvorens ze gingen starten, en dat dat het beste online gedaan kon worden. Hij was destijds al een pionier binnen het digitale tijdperk.

Zijn idee kreeg handen en voeten toen hij 2 psychologen leerde kennen, die zijn visie deelden. Samen met de kennis en ervaring van psycholoog Allan Torben-Nielsen bouwde hij aan Powerteam HR Tools.

Samen tillen wij HR naar een hoger plan!

Allan Torben-Nielsen stond in de jaren ’80 eerst heel negatief tegen psychologische testen, maar was er ook door gefascineerd. In de loop van de jaren zag hij de waarde ervan wel in.

Hij was dan ook een van de eerste die de computer introduceerde voor het afnemen van beroepskeuzetesten. Dat was ook de reden dat hij direct geïnteresseerd was in het idee van Martin voor online assessments.

Inmiddels is het familiebedrijf uitgebreid met dochter Selma, accountmanager, zoon Jochem, programmeur, en schoondochter Jacqueline, officemanager.

Daarnaast werken zij veel samen met partners en is het hun doel om HR in de hele wereld naar een hoger plan te tillen!